Kanoën op de Ardèche, een avontuurlijke, spannende belevenis!

 
 

De Ardèche is een prachtig departement in het zuiden van Frankrijk, bekend om zijn adembenemende landschappen en charmante dorpjes. Een van de meest populaire activiteiten in de Ardèche is kanoën op de gelijknamige rivier. En terecht, want het kanoën op de Ardèche is echt een unieke ervaring!

Het avontuur begint bij Vallon-Pont-d'Arc, een leuk stadje, ook wel de toegangspoort tot de Ardèche genoemd. Hier kun je een kano of een kayak huren bij een van de vele verhuurbedrijven en je tocht beginnen. (Het is belangrijk om van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen). Het kanoën op de Ardèche is geschikt voor zowel beginners als ervaren kanoërs. De verhuurbedrijven bieden verschillende routes aan, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad, zodat je een route kunt kiezen die past bij je vaardigheden en interesses. Ze voorzien je ook van peddels, reddingsvesten en waterdichte tonnen om je spullen droog te houden tijdens de reis. De langste route is zo’n 32 km, ca 6,5 uur peddelen maar je mag er 8 à 9 uur over doen.

Eenmaal in de kano volg je stroomafwaarts de Ardèche. Je komt rustige stroomversnellingen tegen maar ook zeker enkele erg spannende stroomversnellingen. Het landschap is werkelijk adembenemend, met steile kliffen, weelderige bossen en kristalhelder water. Onderweg passeer de beroemde Pont d'Arc, een natuurlijke boog die over de rivier hangt, zeer spectaculair. Tijdens het kanoën kun je ook verschillende grotten verkennen, zoals de Grotte de la Madeleine en de Grotte de Saint-Marcel. Er is tijdens de tocht ook genoeg gelegenheid om te stoppen bij een van de vele strandjes. Een van de hoogtepunten van het kanoën op de Ardèche is de mogelijkheid om in het wild te kamperen, je maakt dan dus een tweedaagse tocht. Langs de rivier zijn er verschillende campings waar je je tent kunt opzetten voor de nacht. Zo kun je optimaal genieten van de rust en de schoonheid van de natuur. Vergeet niet je eigen eten en drinken mee te nemen, en natuurlijk zonnebrand en een hoedje of pet is een aanrader!

Vorige
Vorige

De Mont Ventoux, een iconische berg in de Provence!

Volgende
Volgende

Hete zomers en extreme weerpatronen in de Gard: over droogte en overstromingen